1-listen

WE LISTEN

We listen, because your workplace is an important business resource & before designing your workspace we need to understand how your organization is designed. We listen to understand your needs, concerns & expectation and to gain an appreciation of your business challenges so we can generate solutions that stimulate business growth and innovation. Are you looking for contractors? or interior designers? You can count on us for all your office design needs in Singapore.

2-create

WE CREATE

We design because we love how the interplay between form and function can create an aesthetically interesting and high performance workspace. Every corporate design solution that we create has workplace strategy at its core. You will never find a white elephant in the middle of your office, unless, of course, it’s all part of the plan. Whether its interior decoration , office furniture sourcing or creative design, you can leave it all to us and enjoy a peace of mind.

3-deliver

WE DELIVER

We believe in deliverying on our promises. We are planners – we set objectives and proactively manage outcomes. We offer solutions, not problems, and are adept at identifying & defraying risks. Safety is of paramount importance and we manage accordingly, allocating our resources so that you wont have to. That’s how we stay on time, on budget and always, on the job. After all, the sooner we hand you the keys, the sooner you get to enjoy the quality work we do with all the benefits it entails.

4-care

WE CARE

We care, simply because we consider customer satisfaction the main measure of our success. Each project we embark on with you is done collaboratively as partners, with your hand in ours, every step of the way. we work hard to ensure that your operations are never compromised – something wrong? We’re on it. We take pride in perfecting all our commercial interior design projects in Singapore and nothing is too big or too small for us.

CASE STUDIES

Ingredion

Boehringer Ingelheim

Kerry Consulting

Swire Pacific Offshore

Phillip Morris

Celgene

logo

LOCATION Biopolis, the Nucleos, Singapore

TOTAL FLOOR AREA 27,000sqft

TIME TO COMPLETE 8 weeks

image1
ingre7
image2

“Sennex was engaged to plan, design & construct Ingredion’s new regional HQ, laboratories, and food technology showcase”

Ingredion is a leading global ingredient solution provider with over 100 years of corporate history. The firm’s Singapore operation comprises a regional head-quarter operation together with research laboratories and food technology showcase. After 15-years within the Science Park, Ingredion decided to relocate to a new 27,000 ft² office & laboratory facility located at the Nucleos within the Biopolis bio-medical R & D hub. The Nucleos is a BCA Gold Greenmark building developed by Ascendas.

Sennex was engaged to plan, design & construct Ingredion’s new regional HQ, laboratories, and food technology showcase.

image4
logo-1

BOEHRINGER INGELHEIM

LOCATION The Concourse, Singapore

TOTAL FLOOR AREA 23,000 sqft

TIME TO COMPLETE 08 weeks

image1-2

“An underpinning planning principle of the standard is to ensure that all employees have access to natural day light.”

image3

The impetus for the project was a new workplace design standard developed in Germany which is being rolled out globally by Boehringer. An underpinning planning principle of the standard is to ensure that all employees have access to natural daylight. As one would expect openness and transparency are key features of the design.

Boehringer no longer use desk top phones which they have replaced with a Microsoft Lync enterprise platform. To support this initiative each floor has been provisioned with a bank of “Lync” rooms to assist in promoting private communication. Other features of the new workplace include brainstorming & library spaces, pit-stop workstations for road warriors and silent talk lounge areas in addition to the usual meeting and break-out facilities.

Corporate branding is a key element of the design and the SNX team worked closely with Boehringer’s Corporate Communication and Management Teams to develop a bespoke workplace branding package.

kerry_logo

KERRY CONSULTING

LOCATION Suntec Tower 4 , Singapore

TOTAL FLOOR AREA 4,000sqft

TIME TO COMPLETE 6 weeks

kerry_01

“the client who is a keen yachting enthusiast, wanted the public spaces within Kerry’s new office to present like the interior of a luxury sailing yacht”

After more than 7-years in occupation of a smaller tenancy at Tower 4, Suntec City, Kerry Consulting – a leading recruitment firm took nearly 4,000 sqft of space at Level 31 within the same Tower.

The brief was somewhat unusual in that the Client who is a keen yachting enthusiast, wanted the public spaces within Kerry’s new office to present like the interior of a luxury sailing yacht.

Drawing inspiration from classical yacht interiors, the Sennex team sort to create spaces that met this brief. Impeccable lines are evident throughout with an elegant simplicity of materials and an abundance of natural day-light.

“A high degree of attention was paid to auditory privacy in the detailing and construction of all the meeting rooms and interview suites which was another essential aspect of the Client brief. The end result surpassed the expectation of the Client.”

A series of five private interview suites, a medium sized meeting room together with a large conference facility are wrapped around a spacious internal corridor which extends from the reception – this layout ensures that the majority of the private spaces benefit from the dramatic sea views.

Full height crystal clear glass side panels beside each interview suite’s doorway ensures that daylight is allowed to flow into the corridor thereby enhancing the overall feeling of spaciousness.

In essence, the space planning and design strategy was to give light to people wherever possible which was particularly important given the relatively modest size of the interview suites.

Carefully selected book matched teak veneer panels with a clear lacquer finish have been used in reception together with fabric dressed acoustic panels to the balance of the walls

The simplicity of the palette created the opportunity to use artwork as a means of branding the space. In this regard, a unique collection of black and white photographs and navigational chart prints were selected to provide visual points of interest throughout the spaces and to again emphasise the distinctive nature and exclusivity of Kerry’s offices and business.

The use of mirrored stainless steel panels in both the visitor seating alcove and conference room also creates the illusion of depth and therefore space.

The display of Asian antiques in the entry space was used as a tool to give both balance to the reception and as a means of communicating the local origins of the Company.

swire_logo

SWIRE PACIFIC OFFSHORE

LOCATION The Concourse , Singapore

TOTAL FLOOR AREA 30,000sqft

TIME TO COMPLETE 8 weeks

swire_01
swire_04

“Sennex adopted an activity       based planning approach whereby employees are provided with a series of work settings that they can use as opposed to a single office or cube.”

From the Client’s Perspective, the project was seen as a strategic business process im-provement project and not just a straight facility project. Sennex understood this and was able to design and package a ‘solution’ that fully supported the Client’s objectives”

Swire Pacific Offshore (SPO) occupied disparate and fragment-ed floors with the Concourse Building – an iconic office tower located at the Eastern Fringe of the City

In 2013, an opportunity arose to consolidate their operations into two contiguous floors within the same building. The pro-ject to consolidate their operations also presented SPO with another opportunity; to re-organize their office so as to en-hance communication, collaboration and teamwork and, to drive workplace efficiency and productivity gains

The most successful aspect of the design is the flexibility and functionality of the layout which provides a range of environments that support knowledge work and which promote collaboration. Recognizing the challenges of open plan work environments, Sennex adopted an activity based planning approach whereby employees are provided with a series of work settings that they can use as opposed to a single office or cube.

In addition to dedicated desks each work group benefits from semi private collaborative spaces, enclosed collaborative spaces and privacy rooms for focused work activities or private calls.

More formal meeting spaces are provided at a centralized meeting hub which comprises stand up meeting rooms as well as project and video conferencing facilities together with traditional meeting room formats.

PM_logo

PHILLIP MORRIS

LOCATION E-Centre, Singapore

TOTAL FLOOR AREA 23,000 sqft

TIME TO COMPLETE 16 weeks

“FengShui elements had to be incorporated into the design and existing elements, maintained. FengShui also influenced the col-our palette”

pm_03

Philip Morris International occupy approximately 23,000sqft of office space at the E-centre, Bukit Merah.

The existing fit-out was approximately 9 years old and PMI were seeking to re-organise and revitalise their office to provide additional headcount together with a more appropriate balance of meeting, recreational and community spaces.

Sennex was engaged to carry out the project which had to be executed whilst the Client remained in occupation.

The town hall is fully enabled with audio visual equipment so that large scale presentations can be made and regional offices can link up and share information.

The project was ’complex’ requiring careful planning and proactive stakeholder liaison and communication so as to minimise business disruption. The project which ran for just over 4-months was split into 5-phases.

In response to the Client’s brief, FengShui elements had to be incorporated into the design and existing elements, maintained. FengShui also influenced the colour palette.

retained key elements of the existing meeting spaces & work areas thereby defraying cost

a new community town hall capable of holding up 75 persons as well as a new centralised meeting hub, reception and block of sanitary facilities.

celgene_01
celgene_logo

CELGENE

LOCATION Newton 200, Singapore

TOTAL FLOOR AREA 3900 sqft

TIME TO COMPLETE 08 weeks

“Flexible town hall space centred around the breakout area which was capable of absorbing the adjoining meeting rooms and conference room spaces”

celgene_04

The project’s scope was to establish a new regional office at 200 Newton on the floor directly above Celgene’s existing 3900sqft local office.

Sennex was also tasked with upgrading the Client’s existing Level 3 Reception space so that there was a consistency in branding across both levels. The new workspace similarly needed to harmonize with the Level 3 office in terms of look and feel. Spatially the new tenancy has a much higher ratio of cellular offices in comparison to the Level 3 space, 11 in total, with only 4 workstations.

One key design initiative was to create a transparent work environment with full height glazed partitions throughout the office in order to increase both the flow of natural light into the internal office areas and to convey a feeling of openness and approachability.

create a transparent work environment with full height glazed partitions throughout the office

Sennex was also tasked with upgrading the Client’s existing Level 3 Reception space so that there was a consistency in branding across both levels

A key Client requirement was the creation of a townhall able to accommodate up to 40 persons on an ad hoc basis. In order to fulfil this requirement and fully utilize the space for day to day operations, SNX created a flexible townhall space centred around the breakout area which was capable of absorbing the adjoining meeting rooms and conference room spaces. This was achieved through the use of a proprietary glazed and acoustically treated operable wall system which allowed the spaces to be combined to create a bright and functional large format community space.

The end result of our close collaboration with Celgene was officially opened in a launch ceremony conducted using the new town hall space.

celgene_02
celgene_03

ABOUT SENNEX

Sennex is  a BizSAFE and BCA certified company providing services including office renovation, office interior design and space planning. Started in 2001, Sennex comprises of a group of office interior designers who are highly passionate in what they do. Sennex’s unique approach to office design begins with identifying the issue and understanding the working modality of clients. Sennex consultants are always ready to suggest new ideas and ways to create the best working environment for clients.

OUR DIRECTORS

Sennex is a firm of highly creative and natural problem solvers. We have the ability to understand the business of our clients and their future business challenges, which allows us to add value to the project programming process. This saves time and ensures a degree of future proofing. With a working relationship that has existed for over fifteen years, the principals of Sennex, Nick Jones and Adeline Khoo together with their team have the experience and practical expertise to deliver complex, high quality projects – on time and to budget.

ourdirector
SNX
SPACE
CALCULATOR

Our Space Calculator has been specially formulated by experts to
provide you with a rough guide to the amount of space you
actually need.

It’s fun and simple to use, just take it for a spin!

OUR SERVICES

INTERIOR ARCHITECTURE

Office Interiors and Workplace solutions for companies of all shapes and sizes.

OCCUPANCY PLANNING

Confused about how much space you need? Talk to us about it; or try our proprietary Space Calculator to find out more!

WORKPLACE STRATEGY

Understanding how your staff really work and envisioning a high performance work place strategy that promotes productivity and employee well being

DESIGN + BUILD

For companies seeking the most cost and time efficient project delivery methodology.

OFFICE RENOVATION

In Singapore, it is may not be practical to always fit out a brand new office. Doing commercial renovation saves costs.

OFFICE SPACE PLANNING

Land scarcity is an issue in Singapore. Optimizing your space allows for great office designs inspite of constraints

Enquiry form

Please leave this field empty.Please leave this field empty.