Home      |      Case-Studies      |       NTUC Link

Home      |      Case-Studies     |       NTUC Link

NTUC LINK

LOCATION

77 Robinson, Singapore

TOTAL FLOOR AREA

15,000 SQFT across 2 levels

TIME TO COMPLETE

8 Weeks

LOCATION

77 Robinson, Singapore

TOTAL FLOOR AREA

15,000 SQFT across 2 levels

TIME TO COMPLETE

8 Weeks

When NTUC Link invited Sennex to tender for this project, they had just undergone an intensive reorganization and were moving towards a more agile, innovative and collaborative organization. The Key Challenge facing them was that their office was not set up to accommodate the new ways of working that the organization was trying to promote.

CHALLENGES

The majority of work points were fixed L-shaped Workstations with High panels in the middle of each cluster of 4, forming a large private space for each employee. Collaboration spaces were also at a premium, with many offices converted into impromptu think-tanks, which saw a constant flow of teams and persons who needed to brain-storm. The meeting rooms were also not configured to different sizes of meetings, with the majority of them for 10-20 persons.

KEY DESIGN THINKING

Sennex approached this project with one key objective in mind – the ability to provide a flexibility or “kit of parts” in order to suit their fluid working style

DESIGN SOLUTIONS

A “Scrum Area” was created to accommodate project teams, which were always changing in terms of composition and requirements as the projects progressed across different stages. This was achieved by the liberal provision of Whiteboarding Stickers on all available surfaces, standing Whiteboards which also served as a form of division between project teams, and fully configurable (movable and foldable) workstations as well as task chairs to meet the changing sizes of the teams, as well as the need for impromptu meetings.

Other Solutions included the conversation of the pantry space to a multi-purpose area, where merchant briefings, office town halls, product launches could all be conducted. Sennex also assisted in the design of a user-testing lab and observation room which were connected by a one-way mirror. Acoustics, lighting and functionality were key drivers of this design.

When NTUC Link invited Sennex to tender for this project, they had just undergone an intensive reorganization and were moving towards a more agile, innovative and collaborative organization. The Key Challenge facing them was that their office was not set up to accommodate the new ways of working that the organization was trying to promote.

CHALLENGES

The majority of work points were fixed L-shaped Workstations with High panels in the middle of each cluster of 4, forming a large private space for each employee. Collaboration spaces were also at a premium, with many offices converted into impromptu think-tanks, which saw a constant flow of teams and persons who needed to brain-storm. The meeting rooms were also not configured to different sizes of meetings, with the majority of them for 10-20 persons.

KEY DESIGN THINKING

Sennex approached this project with one key objective in mind – the ability to provide a flexibility or “kit of parts” in order to suit their fluid working style

DESIGN SOLUTIONS

A “Scrum Area” was created to accommodate project teams, which were always changing in terms of composition and requirements as the projects progressed across different stages. This was achieved by the liberal provision of Whiteboarding Stickers on all available surfaces, standing Whiteboards which also served as a form of division between project teams, and fully configurable (movable and foldable) workstations as well as task chairs to meet the changing sizes of the teams, as well as the need for impromptu meetings.

Other Solutions included the conversation of the pantry space to a multi-purpose area, where merchant briefings, office town halls, product launches could all be conducted. Sennex also assisted in the design of a user-testing lab and observation room which were connected by a one-way mirror. Acoustics, lighting and functionality were key drivers of this design.

SEND US A MESSAGE

SEND US A MESSAGE

STAY CONNECTED WITH US

STAY CONNECTED WITH US