Home      |      Case-Studies      |       UniCredit

Home      |      Case-Studies     |       UniCredit

UNICREDIT

LOCATION

One Raffles Quay, Singapore

TOTAL FLOOR AREA

15,000 SQFT

TIME TO COMPLETE

8 Weeks

LOCATION

One Raffles Quay, Singapore

TOTAL FLOOR AREA

15,000 SQFT

TIME TO COMPLETE

8 Weeks

UniCredit is a leading European commercial bank with an unrivalled footprint and strategic presence in 16 European home markets including Italy, Germany, Austria and the CEE region. After 10-years of occupying non-contiguous floors at Prudential Tower, UniCredit Singapore secured a single 15,000 sqft tenancy at One Raffles Quay and appointed Sennex as their design-build partner.

Key project objectives were to create a fresh, invigorating and functional work environment that promotes collaboration and well-being whilst simultaneously reducing the Bank’s overall real estate footprint. The reduction in footprint was achieved by reducing workstation sizes and by recalibrating office entitlements.

For compliance reasons, UniCredit’s office was designed with a clear separation between their two operational entities which are “connected” by a common hub of meeting rooms, a UniCredit Café and the main reception. By actively engaging stakeholders, the Sennex team supported by the UniCredit’s project champions were able to overcome any misgivings the staff and international stakeholders may have had about the new workplace. The project was completed successfully and the response from the staff was overwhelmingly positive.

UniCredit’s Singapore office has thus become the new template for other offices worldwide. In all, another happy client, and another successful Sennex project.

UniCredit is a leading European commercial bank with an unrivalled footprint and strategic presence in 16 European home markets including Italy, Germany, Austria and the CEE region. After 10-years of occupying non-contiguous floors at Prudential Tower, UniCredit Singapore secured a single 15,000 sqft tenancy at One Raffles Quay and appointed Sennex as their design-build partner.

Key project objectives were to create a fresh, invigorating and functional work environment that promotes collaboration and well-being whilst simultaneously reducing the Bank’s overall real estate footprint. The reduction in footprint was achieved by reducing workstation sizes and by recalibrating office entitlements.

For compliance reasons, UniCredit’s office was designed with a clear separation between their two operational entities which are “connected” by a common hub of meeting rooms, a UniCredit Café and the main reception. By actively engaging stakeholders, the Sennex team supported by the UniCredit’s project champions were able to overcome any misgivings the staff and international stakeholders may have had about the new workplace. The project was completed successfully and the response from the staff was overwhelmingly positive.

UniCredit’s Singapore office has thus become the new template for other offices worldwide. In all, another happy client, and another successful Sennex project.

SEND US A MESSAGE

SEND US A MESSAGE

STAY CONNECTED WITH US

STAY CONNECTED WITH US